Střet automobilu s vlakem na přejezdu!

Střet automobilu s vlakem na přejezdu!
Foto PČR
Další fotky: 
Střet automobilu s vlakem na přejezdu!
Střet automobilu s vlakem na přejezdu!

Ve čtvrtek v 9:20 hodin došlo na nezabezpečeném železničním přejezdu u křižovatky ulic Příhon a Třebízského v Kostelci na Hané ke střetu osobního automobilu s kolejovým motorovým pracovním vozem typu MPV 22. Obešel se naštěstí bez zranění. 

"Z dosavadního šetření vyplývá, že třiasedmdesátiletý řidič automobilu přijíždějící a houkající vlak přehlédl. Vlak svou pravou přední částí narazil do pravé zadní části automobilu. Ten byl nárazem odhozen na přilehlý chodník v ulici Příhon," uvedl policejní mluvčí František Kořínek s tím, že ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na automobilu a vlaku byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Alkohol byl u řidiče i strojvůdce vlaku vyloučen provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny a okolnosti, stejně jako míra zavinění této dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Provoz na trati mezi zastávkami Kostelec na Hané a Ptení byl během šetření a odklízení následků nehody do 11:25 hodin uzavřen. (red)

Poslat nový komentář