Ohnivý kohout řádil ve Lhotě pod Kosířem

Ohnivý kohout řádil ve Lhotě pod Kosířem
Škodovka zcela shořela. Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Ohnivý kohout řádil ve Lhotě pod Kosířem

Dva požáry, první v pátek 4. listopadu v 22:50 hodin a druhý v sobotu 5. listopadu v 2:36 hodin, likvidovaly jednotky hasičů ve Lhotě pod Kosířem. Mají spolu souvislost?
První událost byla nahlášena na operační středisko v pátek 4. listopadu 2011 v 22:50 hodin, kdy došlo k požáru Škody 105 na volném prostranství. "Na místo vyjeli profesionální hsiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Drahanovic a Náměště na Hané. Oheň vozidlo zcela zničil, škodu vyčíslil majitel na čtyři a půl tisíce korun," uvedla Vladimíra Hacsiková, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje.
K druhému požáru, asi 400 m vzdálenému od místa první události, vyjížděli hasiči v sobotu 5. listopadu 2011 v 2:36 hodin. Jednotky profesionálů z Olomouce a z Konice a dobrovolníci z Drahanovic a Náměště na Hané bojovaly s požárem v průjezdu rodinného domu, ve kterém bylo zaparkováno osobní vozidlo škoda Favorit. Těsně po vzniku požáru majitel vozidlo z průjezdu vytlačil, přesto jej už požár částečně poničil, ohořely plasty. Požár hasiči bez problémů zlikvidovali. "Při požáru se majitel nadýchal splodin hoření, a proto jej zdravotnická záchranná služba odvezla na ošetření do nemocnice. Rodinný dům požár nezasáhl, zakouřily ho pouze zplodiny hoření," řekla k případu mluvčí hasičů.
Ohnisko požáru našel majitel v průjezdu v botníku, přesná příčina vzniku ohně se šetří. Výše škody byla vyčíslena na 60 tisíc korun.
(red)

Místo zločinu: 
Javascript is required to view this map.

Poslat nový komentář