Chtěli koupit zánovní auto. A naletěli podvodníkovi

Chtěli koupit zánovní auto. A naletěli podvodníkovi
Ilustrační foto pixabay.com

Začátkem září si 32letá žena z Olomouce společně se svým přítelem vyhlédla na inzertním portále automobil zn. BMW z Německa v hodnotě 10 000 euro. Záležitosti kolem prodeje auta domlouvali s prodejcem prostřednictvím emailů. Později probíhala komunikace i přes telefonické hovory, a to s jeho údajnou manželkou. Po pár dnech navštívila mladá žena svoji banku, a zde odeslala, podle domluvy, polovinu prodejní ceny.

Za pět dnů celou situaci zopakovala a prodejci převedla dalších 5 000 euro. Vozidlo měla do České republiky dovézt německá přepravní společnost. Od té kupující prostřednictvím emailu dostali informaci, že peníze jsou již převedeny na účet a auto bude do týdne k dispozici v České republice. Tři dny nato se nastávající majitelé od přepravce dozvěděli, že vozidlo bylo zadrženo německými celníky a je třeba uhradit zbylé peníze. Z důvodu, že požadovaný finanční obnos byl již dříve převeden na účet určený prodejcem, zaslala žena přepravci potvrzení o provedené platbě. Poté od společnosti začaly chodit emaily, ve kterých se z různých důvodů odsouval termín převozu auta. 

"V současné době se kupující neradují ani z nového vozidlo, ani ze zpět vrácených peněz. Způsobenou škodu si předběžně vyčíslili na zhruba 260 000 korun," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. (red)

Poslat nový komentář