Zaplatila 150 000 korun. Ale auto stále nemá

Zaplatila 150 000 korun. Ale auto stále nemá
ilustrační foto Policie ČR

V polovině října se 28letá žena ze Šternberska snažila koupit auto přes k tomu určenou skupinu na sociální síti. Kontaktoval ji muž, který se nabídl, že jí s výběrem i nákupem vozu pomůže. Podle stanovených požadavků našel mladé ženě odpovídající vůz za částku téměř 9 000 euro. Cena měla zahrnovat náklady na dovoz, přihlášení vozidla a případný servis.

„Důvěřivá žena se vším souhlasila a začátkem listopadu mu v několika platbách poslala 150 000 korun. Problémy začaly až ve chvíli, kdy jí měl muž osobně dovézt smlouvu o dovozu vozidla. Ženu informoval, že má pokažené auto, a proto nemůže přijet. Když se začala zajímat, jak to vypadá s jejím autem, tak jí napsal, že došlo k nějakým komplikacím, a potřeboval by půjčit 150 000 korun. Tvrdil jí, že auto, které si vybrala, nakonec dostane se slevou nebo úplně zadarmo. S prosbou však nepochodil, žena mu peníze nepůjčila. Vzhledem k tomu, že po ní neustále žádal další peníze, pojala podezření, že se stala zřejmě obětí podvodníka. Do současné doby neobdržela jak své vozidlo, tak ani zpět vrácené peníze," informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Ve čtvrtek 18. listopadu zahájili policisté úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. (red)

Poslat nový komentář