Potravinová sbírka je v sobotu. Zapojí se do ní Azylové centrum!

Potravinová sbírka je v sobotu. Zapojí se do ní Azylové centrum!
ilustrační foto ber

V rámci Národní potravinové sbírky můžete darovat potřebným trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Vítány jsou především kvalitní a nutričně výživné potraviny, ale i například sladkosti pro děti. Matky samoživitelky či senioři uvítají také drogistické zboží každodenní potřeby. Všechny potraviny musí být trvanlivé, bez potřeby skladovat v chladu!

Do sbírky se letos nezapojí SOS Kompas Prostějov. Podle vedoucí pobočky Reginy Šverdíkové v současné době mají vše v dostatečné míře. Ani zástupce Charity na sběrných místech neuvidíte. "Protože Charita Prostějov spolupracuje s Kauflandem na Olomoucké ulici, kde potravinová sbírka proběhla 8. září 2018, tak se k celonárodní sbírce nepřidáme, již to není v našich silách," sdělil PvNovinkám ředitel František Hynek. 

Sbírku tak z prostějovských organizací provádí pouze Azylové centrum. "Uvítáme jakoukoli konzervovanou stravu - hotová jídla, paštiky, rybí, masové, zeleninové konzervy a kompoty. Protože je tato sbírka učena převážně sociálně slabým matkám s dětmi, můžete nám věnovat přesnídávky, sirupy, ale také drogistické zboží - pleny, prášky na praní, tekutá mýdla, šampony, sprchové gely a podobně. Obejdeme se bez těstovin, těch máme velkou zásobu," uvedl ředitel centra Jan Kalla s tím, že dobrovolníky, kteří budou sbírat pro azylové centrum, potkáte v Bille v Plumlovské ulici v dob od 8 do 18 hodin.    

V Prostějově budou i další sběrná místa, v Tesco v Konečné ulici, drogerii Rossmann na Žižkově náměstí a v drogeriích dm v Konečné ulici a v Dukelské bráně. Odtud pomoc poputuje do potravinové banky. (ber)

Poslat nový komentář