Azylové centrum je na zimu připraveno

Azylové centrum je na zimu připraveno
ilustrační foto azylový dům

Zima je pro lidi bez domova velkým problémem. Na zimní období je Azylové centrum připraveno, jak zakoupením rozkládacích matrací pro dobu trvání velkých mrazů pro bezdomovce, kteří žijí na ulici, tak i potravinovou pomocí pro všechny klienty Azylového centra. 

„Na každého nově příchozího klienta zde čeká balíček potravinové pomoci a samozřejmě první noc na noclehárně zdarma. Předpokladem pro poskytnutí této pomoci je střízlivý stav. Tyto možnosti jsou pro toho, kdo to opravdu potřebuje velkým přínosem, stejně jako možnost využití sociálního zázemí, hygienické očisty, možnost vyprání prádla i jeho okamžité usušení a v neposlední řadě konzultace a pomoc v řešení této složité situace ze strany sociálního pracovníka,“ nastínila náměstkyně primátora Alena Rašková. Každý den je klientům nízkoprahového denního centra poskytnuta káva, nebo čaj a také instantní polévka. 

„Díky pokračující spolupráci s potravinovou bankou a některými supermarkety, poskytujeme výdej základních potravin (těstoviny, mléčné výrobky, mouka, olej, konzervy, cukr, pečivo, apod.) i dvakrát týdně. V rámci informovanosti cílové skupiny terénní pracovník umisťuje informační letáky v lokalitách, kde se lidé bez domova zdržují, aby se tyto informace dostaly přímo k nim, komunikuje s nimi, aby věděli, kde mohou hledat pomoc,“ doplnil ředitel Azylového centra Jan Kalla. V poslední době se zvyšuje neustále počet mužů, ale i žen bez domova a bez přístřeší, které vyhledávají pomoc z různých příčin, ať už se jedná o ztrátu bydlení z důvodu dluhů, rozvodů a podobně. Azylové centrum tak je stále plně vytíženo a obsazeno.

„V zimním období bývá kapacita Azylového centra nedostačující. S pomocí města Prostějova budeme tuto situaci řešit,“ uzavřel ředitel Kalla. (Zdroj Azylové centrum)

Poslat nový komentář