Azylový dům v Pražské se rozroste o nové byty

Azylový dům v Pražské se rozroste o nové byty
Foto Magistrát města Prostějova
Bytová situace je v Prostějově již dlouho dobu neutěšená. Vysoké nájmy a desetitisícové kauce jsou zejména pro osamělé matky s dětmi nepřekonatelnou překážkou. Město se situaci rozhodlo řešit výstavbou dalších bytů. Rozšíří Azylový dům v Pražské ulici.
Jak PvNovinkám potvrdil ředitel Azylového centra Prostějov Jan Kalla, zařízení doslova praská ve švech. „Pro většinu našich klientů je nemožné ušetřit 50 tisíc na kauci a nájem. I když sociálka přispívá, takovou sumu nemají šanci dát dohromady,“ posteskl si s tím, že čtyři nové byty alespoň částečně tlak zmírní. Ty vzniknou rozšířením objektu, využívaného jako Azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi v Pražské ulici. Stávající objekt je dvoupodlažní se sedlovou střechou, přičemž v současné době je půdní prostor nevyužívaný.

Záměrem je rozšíření azylového domu o 4 bytové jednotky 2+kk pomoci stavebních úprav a vestavby bytových jednotek do podkroví. 

Ve výběrovém řízení na zhotovitele projektové dokumentace podala nejvýhodnější nabídku ve výši713 295 Kč včetně DPH společnost TOLZA, spol. s r.o. z Brna.  Projektová dokumentace byla zpracována v červnu 2022, kdy byla také podána žádost o vydání společného povolení. Rozhodnutí o povolení nabylo právní moci dne 27.8.2022. Na realizaci projektu byla v prosinci 2023 podána žádost o dotaci z IROPu (sociální služby). 

V rozpočtu města na rok 2023 byla vyčleněna částka 5 mil. Kč na tuto akci, v roce 2024 je vyčleněna částka ve výši 10 mil. Kč. (ber)

Poslat nový komentář