Vítězná série Orlů je u konce, prohráli v Levici

Vítězná série Orlů je u konce, prohráli v Levici
ilustrační foto

Tři zápasy v řadě basketbaloví Orli Prostějov nepoznali hořkost porážky. Prodloužit jí chtěli ve slovenské Levici, které měli navíc co vracet, protože slovenský celek je v říjnu porazil na domácí palubovce rozdílem šestnácti bodů.

Úvod zápasu vyšel lépe domácímu celku, který se ujal čtyřbodového vedení a náskok ve skóre si udržoval po většinu času v první čtvrtině. Krátce před koncem úvodní části hry vedl dokonce o sedm bodů, Orli však dvěma úspěšnými tříbodovými střelami zkorigovali na přijatelný jednobodový rozdíl. Nakonec Prostějov zakončil první desetiminutovku tříbodovou ztrátou 26:23.

Podobně vyrovnaná hra pokračovala i v první části druhé čtvrtiny, kdy se domácí celek držel v mírném bodovém předstihu před soupeřem. Sedm minut před poločasem však Pandula a Dufault otočily stav na 31:34 a právě tito dva hráči byli hlavním důvodem zlepšené hry Hanáků ve druhé čtvrtině. Krátce poté totiž přidali celkem pět bodů, získali několik faulů a dostali hosty do šestibodového vedení. Pak však šel Pandula ze hry a náskok Hanáků začal klesat. Orli začali faulovat, nedařila se jim střelba a výsledkem byla 140 sekund před koncem poločasu ztráta vedení. Naštěstí se však opět chytil americký pivot Dufault a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 46:46.

Po obrátce se přestalo Dufaultovi dařit a ruku v ruce s tím šla z kopce i hra Orlů. Kazili střelbu a náskok domácích postupně narostl na desetibodový rozdíl. Předtím sice svěřenci Zbyňka Cholevy dokázali snížit na rozdíl tří bodů, zbytečné ztráty je však stály udržení slibného bodového deficitu. Nakonec šli do poslední části s osmibodovou ztrátou.

Krátce po začátku poslední čtvrtiny se navíc vyfauloval jeden z klíčových mužů Orlů Pandula a prostějovské akcie začaly klesat. Orli totiž pokračovali v nepřesné střelbě a zbytečných ztrátách a Levice získala rozhodujíí náskok. Postupně navyšovala své vedení až na třiadvacetibodový rozdíl, který se v koncovce podařilo Orlům snížit jen na sedmnáctibodové manko. Prostějov proto prohrál v Levici 96:79.

Astrum Levice – BK Prostějov 96:79 (26:23, 46:46, 68:60)Statistiky: střelba z pole: 33/67 (49%) – 32/61 (52%)střelba za tři body: 9/20 (45%) – 9/17 (53%)trestné hody: 21/30 (70%) – 6/10 (60%)doskoky: 42:26fauly: 18:22

Sestavy:Levice: Kemp 9, Fields 25, Lehman, Mrvis 1, Vojtek, Morávek, Nuhanovič (13, 12 doskoků), Simmons 20, Grznar 10, Kyles 10, Addison (8, 10 doskoků), Sýkora. Trenér: Oleg MeleščenkoProstějov: Pandula 8, Bratčenkov 5, Dufault 19, Marko 11, Švrdlík 12, Slezák 10, Kohout 3, Prášil 11. Trenér: Zbyněk Choleva

Poslat nový komentář