„Malováno srdcem“ má dnes vernisáž

„Malováno srdcem“ má dnes vernisáž
ilustrační foto

Milovníci umění si mohou v Prostějově vychutnat jednu lahůdku. K vidění jsou obrazy dcery slavného malíře Alfonse Muchy Jaroslavy. Výstavu s názvem Malování srdcem hostí Galerie umění v Prostějově až do konce srpna.

Výstava, která se koná u příležitosti desátého výročí úmrtí Jaroslavy Zárecké Muchové zahajuje svou vernisáží dnes v 18 hodin. O úvodní slovo se postará majitel galerie Jindřich Skácel, o hudební doprovod Tomáš Jurenka.

Jaroslavu Záreckou Muchovou slavný otec vedl k malování od dětských let. Už k prvním narozeninám od něj dostala paletu, barvy a štětec.  Byla jeho velkou pomocnicí například při tvorbě slavné Epopeje. Často se také stála modelem pro postavy, které se v otcově dílech objevily. Po válce jeho obrazy restaurovala. Narodila se v Prostějově v roce 1940, svůj život zasvětila pedagogickému oboru a věnovala se volné a užité grafice. Zemřela v rodném městě v roce 2003.

Vzpomínkovou výstavu lidé najdou v prostorách Galerie umění v Prostějově až do 30. srpna. Otevřeno je od úterý do pátku, vždy od 13 do 17 hodin. (kaa)

Ilustrační foto: archiv

 

Komentáře

Pane bože co je to za bláboly???!!!!!Paní Zárecká Muchová nebyla dcerou Alfonse Muchy, ano od něj k narozeninám nic nedostala...Jediný kdo by měl něco dostat je autor tohoto článku a to pár facek aby se vzpamatoval...

Poslat nový komentář