Výměnný bazar SWAP znovu na scéně. Už v květnu

Výměnný bazar SWAP znovu na scéně. Už v květnu
Foto plakát

Opět je zde oblíbený SWAP/VÝMĚNA – proběhne 21. 5. 2023 14:00 – 17:00 hod v sále DUHA – kulturní klub. Výměnný bazárek přilákal již mnoho těch, kteří přišli vyměnit věci, které doma nepotřebují, a které ještě mohou někomu udělat radost. Akce je pro všechny věkové kategorie a je zcela ZDARMA.

Žijeme zavaleni věcmi, které nepotřebujeme, ale ostatním by mohly udělat radost. Smyslem SWAPu je mezi sebou vyměňovat nepotřebné, ale zachovalé věci. Nekupujme nové věci, chovejme se ekologicky a pomozme tím naší planetě. Vyměňovat je možné vše, ale pozor! Věc by měla být ČISTÁ a FUNKČNÍ. Pokud některé z kritérií nesplňuje, ale myslíte si, že by mohla dál posloužit, je fér o tom informovat.  „SWAP si postupně nachází své příznivce a lidé už vědí, že v sále Kulturního klubu DUHA pořádáme akci, při níž mohou zájemci získat zdarma nejrůznější věci. Opravdu cokoliv – oblečení, boty, bižuterii, knihy, rostliny a podobně. To vše mohli a opět mohou přinést a nabídnout někomu jinému, a naopak si odnést to, co se hodí zrovna jim,“ vysvětlila podstatu výměnného bazárku 1. náměstkyně primátora pro kulturu Milada Sokolová.

„Není nic lepšího pro životní prostředí, než když nabídneme druhou šanci svým nepotřebným věcem. Přineste vše, co nepotřebujete a nabídněte někomu jinému. Věci si jistě najdou svého dalšího uživatele, který tuto výměnu rád využije," doplňuje náměstkyně pro sociální oblast Marcela Župková.

Letošní SWAP se uskuteční opět za podpory Statutárního města Prostějova a Zdravého města Prostějova. (red)

Poslat nový komentář