Mít za sousedy bezdomovce je peklo!

Mít za sousedy bezdomovce je peklo!
ilustrační foto

 

 

Klidné bydlení? Ani omylem. V ulici Pod Kosířem o tom vědí díky bezdomovcům své. Poklidnou lokalitu totiž příchod nezvaných obyvatel změnil v peklo. A řešení? Podle radnice prozatím žádné.

 

Před rokem se do křoví za obchodem v Martinákově ulici nastěhoval muž. O půl roku později k němu přibyla družka. A také problémy. Hádky, znečišťování okolí, obtěžování obyvatel okolních domů, rvačky, zlodějny. To je jen slabý výčet dovádění povedené dvojice, ke které se často připojují neméně hluční kamarádi. Obyvatelé si zoufají. "Rvačky a hádky, zvonění na zvonky ve tři ráno, že potřebují sirky nebo půjčit flašku. Kálejí za popelnice, rozbíjejí na chodníku lahve, řvou celou noc," popsala jen některé z problémů paní B. Ty neskončily ani v těchto dnech, kdy muž osiřel, protože jeho družku usmrtil vlak. Nahradili ji totiž další "kamarádi z mokré čtvrti". 

K uklidnění situace velmi často povolávají i městskou policii. "Strážníci přijedou, domluví jim a jedou pryč. A my trpíme dál," dodala žena, podle které by řešení zcela jistě bylo. Parcela, na které bezdomovci bivakují, patří totiž městu. Jeden ze sousedů chtěl parcelu odkoupit, s tím, že ji vyčistí, oplotí a postaví tam garáže. Město ale jeho žádost zamítlo s tím, že na  pozemcích je plánovaná výstavba cyklostezky a tak je nelze prodat. "V tom případě by to tedy mělo vyčistit město. A když je tak chudé, že nemá na plot, my se klidně složíme a koupíme ho," dodala paní B.

Podle sousedů jsou fekálie, jejichž zápach zamořuje široké okolí, menším problémem, než nepořádek, který bezdomovci na parcele dělají. "Před pár dny se tam poranil malý kluk, pořezal se o sklo. Opravdu by mě zajímalo, jak by se tvářili na radnici, kdyby se děcku stalo něco vážnějšího a rodiče to řešili právní cestu," dodala další z obyvatelek jednoho z domů.

Problémem se budeme i nadále zabývat. (ber)

 

 

Poslat nový komentář