Aktualizováno: Nahoře huj, vespod fuj. Nádraží a bezdomovci

Aktualizováno: Nahoře huj, vespod fuj. Nádraží a bezdomovci
ilustrační foto ber
Další fotky: 
Aktualizováno: Nahoře huj, vespod fuj. Nádraží a bezdomovci

 

Před nedávnem jsme vás informovali o katastrofálním stavu budov za prostějovským vlakovým nádražím, které patří Českým drahám. Zdevastované objekty, neskutečný nepořádek, fekálie, bezdomovci. Náprava je dle Českých drah ale v podstatě nemožná. Spíš je nasnadě, že se do ní prostě drahám nechce.

 

 

 

"Jedná se o budovy, které již nevyužíváme a jsou pro tedy nás zbytečné. Navíc jsou v místech, kde nevede přístupová cesta od nádraží (pouze přes kolejiště, což je zákonem zakázáno), tudíž je možnost jejich jiného využití minimální," odpověděla na dotaz, co bude dál, tisková mluvčí drah Kateřina Šubová. Podle jejich slov je nemožné objekty kvůli velkým nákladům hlídat.

"Opuštěnou lokalitu vyhledávají bezdomovci a nepřizpůsobiví občané, kteří budovy devastují, výjimkou nebyl ani požár a krádeže součástí budov," konstatovala Šubová, která dodala, že dráhy nemají právo neoprávněné osoby z vlastních pozemků a objektů vyvést. To náleží pouze Policii ČR. "Bez pomoci města Prostějova a Policie se tento problém bude stále opakovat," tak trochu přehodila odpovědnost jinam.

"Pravdou je, že jediný, kdo vidí, co se na druhé straně kolejiště děje, jsou zaměstnanci drah. Vypáčit několik set kilogramů vážící vrata či nákladní rampu, není otázkou nehlučnosti ani deseti minut. Nehledě na fakt, že se jim denně naskýtá pohled na tlupu bezdomovců, hodující, hádající se či souložící pod přístřeškem jedné z budov, kde si udělali příbytek i s několika sedacími soupravami," řekla PvNovinkám Eliška P., která jezdí vlakem denně z Vrbátek. Policii ani strážníky ale podle jejich zkušeností nevolá nikdo. "Když jsem ochrance říkala, že tam mají koše z Alberta, nezajímalo je to," podotkla.

České dráhy ale zjednají nápravu alespoň úklidem. "Do poloviny září opět odklidíme skládku, posekáme trávu, odstraníme ohořelé a poničené části skladiště," slíbila mluvčí. (ber)

Komentáře

Měli by to celé srovnat se zemí a byl by klid!

Poslat nový komentář