Bezdomovec Zdenek Herák je po smrti. Zemřel v nemocnici

Bezdomovec Zdenek Herák je po smrti. Zemřel v nemocnici
ilustrační foto

 

O bezdomovci Zdenku Herákovi by mohli prostějovští strážníci, zdravotníci a prodavači či prodavačky psát romány. Muž, o kterém PvNovinky několikrát informovaly v souvislosti s jeho pravděpodobným onemocněním svrabem, krádežemi v obchodech a nejrůznějšími excesy spojenými s jeho závislosti na alkoholu a drogách, je po smrti.

Zdenka Heráka, který byl nejčastěji ke spatření na hlavním nádraží a v jeho okolí, se v poslední době několikrát jeho „zachránci“ pokoušeli nechat hospitalizovat v nemocnici. Vyšlo to až před několika dny, kdy byl do zařízení přijat. Informoval  o tom PvVečerník, který vyzpovídal Herákova kamaráda Martina Janečka. „Ještě před pár dny mi ukazoval nohu, celá mu hnije! Byl to otřesný pohled,“ prozradil Janeček, podle kterého se zřejmě nechal hospitalizovat sám, pravděpodobně kvůli otravě krve. Na tu podle informací PvNovinek před dvěma dny zemřel.  

Smutnou tečkou za 36 letým životem kdysi celkem úspěšného muže je tak jen suché sdělení na webu pohřební služby ASA Prostějov. Rozloučení se nekonalo, Zdenkovi Herákovi nezbyl nikdo, kdo by pohřeb zaplatil. (ber)

Poslat nový komentář