Čerstvé tropické ovoce můžete získat i vy! Vyhodnocením básní!

Čerstvé tropické ovoce můžete získat i vy! Vyhodnocením básní!
ilustrační foto Bez obalu v srdci Hané, plakát
Další fotky: 
Čerstvé tropické ovoce můžete získat i vy! Vyhodnocením básní!

Také se tuto neděli chystáte na akci Afrika Bez Obalu II., první africké tržiště v Prostějově? Pořadatel akce, obchod Bez Obalu v srdci Hané, vyhlásil k této příležitosti soutěž pro skryté básnické talenty! 

Soutěž probíhala do dnešního poledne právě na Facebookových stránkách Bez Obalu v srdci Hané a každý měl možnost se zapojit. Sedmnáct soutěžících vymyslelo básně s tématikou blízkou této akci. Nyní přicházíte na řadu vy, milí čtenáři. I vy totiž, stejně jako ti, kteří zvítězí, mají možnost od pořadatelky akce Jitky Nadymáčkové získat exotické ovoce!

Pročtěte si níže vypsané básně a do komentářů napište, které číslo básně se vám nejvíce líbí. Tři z autorů, kteří budou nejlépe ohodnoceni, získají dvoukilový ovocný balíček. Organizátorka následně vylosuje z vás, kteří se hodnocením zapojíte, jednoho, který získá kilový plod dle výběru. Šanci má tedy úplně každý! Hodnocení básní probíhá do konce dnešního dne! Hodně štěstí!

1.

,,Bez obalu" v nedeli, ovoce mi nadeli. Ananas ten miluju, casto si ho kupuju. Mango,jackfruit,papaju, mozna taky dostanu. V Africe je trhali, na nas stul je dodali :-)

2.

Dnes se mi zdál sen,  že v Africe jsem...  na slona si nasedám  a banány natrhám... jackfruit, kokos, ananas -  co to?! - budík zvoní zas...  a tak vstávám z postele,  juuuuu - ať už je neděle :-)

3.

Bez obalu láká zas, že bude mít ananas. Podržte si čepice! Vzali ho až v Africe! A prej vám ho nadělí, když dojdete v neděli.  Tak honem sem s ním, poskládejte rým ;-)

4.

V Africe opice nasedne na slona, ovoce nám natrhá. Ananas, papayu, banány taky, ovoce přiletí, bude ho mraky. Čáp děti nosí? To je pověra, ovoce přinese, paráda. Že je to možné, nevěříš? Přijď v neděli a uvidíš!

5.

To tak jednou v neděli do Afriky jsme letěli.Při našem velkém štěstí, africký kmen si nás od špíny už čistí. 

My budeme hlavní chod. Ananas jako zákusek přijde vhod.

Domorodci slintají blahem. Už je s námi ámen.

6.

Jednou takhle v neděli vyskočíme z postelí.

Opláchnem si očička, ať dobře vidíme na ta ananasová kolečka. 

Na ananas se těšíme, přímo z Afriky ho vozíme. Je v něm spousta vitamínů, kdo ho zbaští, nemá rýmu.

7.

Slon v Africe ovoce odváží, opice na něj s křikem doráží. Proč jejich banány do Evropy míří? Nestačí Hanákům ananas na talíři? Nezlobte se na nás opičky milé, že vám ty banány v neděli sníme.

8.

Vůně Afriky už se k vám blíží, ananasy chystáme do vašich spíží. Ne aby jste zapomněli ! Poznačte si - už v neděli !

9.

Domorodec v Africe do tamtamu buší. Píše zprávu do Česka, že banány suší. Už nám chystá papáju, jackfruit, ananasy  - kdo v neděli nepřijde, bude si rvát vlasy!

10.

Těším se na neděli, v Prostějově si Afriku užiji. Dám si papáju, mango a ananasy, budou to krásné časy :-)

11.

Když zvesela ,tak zvesela :-) :  Na kopeček v Africe , z té naší větší vesnice Dorazila véprava…Bez Obalu II. Hledí na ně domorodec , hlavu má jak ananas Aď prej tady nezevlujem a taháme za provaz Z keře poté , notně ztěžka Vyjela si …  8.tuny ovoce , naložená vlečka A když to Hanák , všechno viděl , vykřikl si zoufale… Tohle všechno neprodáme , ani do té neděle…

12.

Ananas  Žrala bych ho zas a zas, ten slaďoučký ananas. A tak čekám rozmrzele, až do této neděle. Až přiletí z Afriky můj ananas veliký.

13.

Afriku v nedělu okóknót pudu,  tropicky ovoce kupovat budu. Ananas do tvarů zajmavéch nakrájím, děckám pak ke sváče zvesela podstrojim.

14.

Hopsa hejsa z postele, teď je ta správná neděle. Ananasy i fíky, dovezou nám z Afriky. Tak zavčas tam buď, užiješ si skvělou chuť. :-)

15.

Ananas, ananas,

z Afriky až dám si zas. V neděli je šťastný den, ananasy přijdou sem.

16.

Ananasy, ananasy, kampak pro vás jezdí asi. Do Afriky? V neděli? Kdo se s námi podělí? Milí lidé z Bezobalu, sklidí za to velkou slávu.

17. Vykročme si vesele, zítra bude neděle. A kam půjdem? Kampak asi? Ochutnávat ananasy. Že ti to nic neříká? Ovoce a Afrika!

Komentáře

Nejvíce se mi líbí básnička č.16

Hlasuji pro 9

Libi se mi číslo 3
Bachorikova Kristyna

Líbí se mi 1

č.1

Líbí se mi č. 1.
marmal

Zaujala ne básnička č. 15

Poslat nový komentář