Obchod Bez Obalu v srdci Hané končí

Obchod Bez Obalu v srdci Hané končí
ilustrační foto ber

Prostějovský obchod, který fungoval od 1.8.2017 jako volba pořizování potravin na váhu a bez jednorázového plastu, si během téměř tří let si našel věrnou a časem stále širší klientelu. Už fakt, že se zákazníci vraceli, byl důkazem, že v Prostějově získal záměr své místo. Přesto obchod definitivně končí k 1.6.2020.

„Letos v lednu jsme se s manželem rozhodli, že pro Bez Obalu v srdci Hané, naše skoro "dítě", najdeme dobré duše, které budou rády pokračovat v našich stopách. Máme oba své práce a to vše, naši malou dcerku nevyjímaje, jsme přestali rozumně stíhat. Provozování už většího obchodu vyžaduje čas a pravidelnou péči. Obchod si nezasloužil být zanedbáván, stejně však jako rodina. Najít následovníky se jevilo jako dobrá cesta,“ říká Jitka Nadymáčková. Jenže v době, kdy couvl poslední zájemce, obchod již byl ve výpovědi z nájmu, která nešla odvolat. Vhodný, většině parametrů odpovídající prostor k převedení Bez Obalu v Prostějově aktuálně není.

„Děkuji všem, kteří byli s námi. Ať už prodavačkám, brigádnicím, rodině, přátelům, dodavatelům a hlavně vám, našim věrným a neskutečně milým zákaznicím a zákazníkům. Jsme s mužem tak rádi a vděční, že vám s námi chutnaly dobré a kvalitní věci, že jste byli spokojení. Můžeme se těšit z toho, že tady obchod chvíli byl, mohli jsme učinit kus dobra a zasadit myšlenku na lepší svět také ohledně snižování zbytečného plastu a volbě spotřebitele. Také myšlenku, možná rovnou i přesvědčení, co je důležité a podstatné pro naše zdraví. A kdo ví, třeba v Prostějově někdo tu odvahu najde a bez obalový či podobný obchod otevře,“ vzkazuje Jitka. (ber)

 

Poslat nový komentář