Léto je v Prostějově na růžové cyklovlně vlně

Léto je v Prostějově na růžové cyklovlně vlně
ilustrační foto Magistrát města Prostějova

Letní měsíce a krásné počasí přály i bikesharingu. V srpnu sdílená Rekola zaznamenala více než 18 000 výpůjček z celkových 73 000 od začátku provozu.

„To je nádherné číslo a já jsem nesmírně ráda, že si Prostějované sdílená kola takto oblíbili. Sama jsem zaznamenala spoustu pozitivních ohlasů. Prostějov totiž vždycky byl městem cyklistů a dá se říct, že i díky sdíleným kolům se k těmto svým kořenům vrací,“ chválí využití sdílených kol 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

I přesto, že byl srpen pro Rekola rekordním měsícem co se týče počtu výpůjček, denní rekord padl 4. září, tedy na začátku školního roku. „Obecně naše kola jezdí nejvíc v pátek v odpoledních hodinách,” popisuje Radek Smítal, koordinátor Rekol v Prostějově. Strmě roste také počet uživatelů růžového bikesharingu. Ulicemi Prostějova jich brázdí už více než 4 000.

V letních měsících si uživatelé kola nejčastěji půjčovali a vraceli na Hlavním nádraží, na Olomoucké ulici, u Zlaté Brány nebo u městských lázní. „Naší prioritou je soulad s městem a veřejným prostorem a snažíme se o to, aby parkování kol bylo pro naše uživatele co nejjednodušší. V nadcházejícím období se proto plánujeme zaměřit hlavně na vznik nových stanovišť, která pomohou odlehčit některým oblíbeným místům,” pokračuje Smítal.

Jak se vám v Prostějově jezdí? Své podněty můžete psát na info@rekola.cz. „Díky zpětné vazbě můžeme službu neustále zlepšovat a přizpůsobovat potřebám uživatelů,” dodává koordinátor. (red)

Poslat nový komentář