Poslední úplněk roku 2021 je ve znamení Blíženců a navíc mikro

Poslední úplněk roku 2021 je ve znamení Blíženců a navíc mikro
Ilustrační foto pixabay.com

Poslední letošní úplněk nastane v neděli 19. prosince v 5:35 ráno. Úplňková noc o posledním adventním víkendu bude mít velkou magickou energii. Tak ji využijte.

Mikroúplněk, kdy se Měsíc se na své oběžné dráze nejvíce vzdálí Zemi, nastává zhruba každých 14 měsíců. Letos to bude již druhý v řadě, první jsme mohli pozorovat 19. listopadu.

V roce 2022 nebude žádný mikroúplněk a na další si počkáme až do roku 2023. Rozdíl oproti zdánlivé velikosti superúplňku je však pouze kolem 15 procent, takže zas nečekejte, že se úplněk změní na nějakou nepozorovatelnou tečku.  

Energie Blíženců je zvídavá, rozlétaná na všechny strany a zajímá se o všechno dění kolem sebe. Luna je naladěna docela filosoficky a půjde tady o kariéru, seberealizaci a další vaše životní směrování. Je čas podívat se na zoubek plánům do roku 2022.

Po zdravotní stránce nám Blíženci ovlivňují průdušky, plíce, ramena a ruce. Tyto partie těla se vyplatí si více šetřit a vyhýbat se všemu, co je zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků. O prosincovém úplňku si tedy dejte pozor na nachlazení a chřipková onemocnění, a nepřetěžujte ruce – ať už v práci, při sportu nebo nošením těžkých tašek z předvánočních nákupů.  Naopak, dopřejte ramenům příjemnou relaxační masáž a pijte teplý bylinkový čaj. (ber)

Poslat nový komentář