Zemřel osmnáctiletý mladík. Při jízdě na bobech

Zemřel osmnáctiletý mladík. Při jízdě na bobech
ilustrační foto Horská služba ČR

Jízda na bobech na uzavřené sjezdovce se stala v úterý ve večerních hodinách osudnou osmnáctiletému chlapci v Malé Morávce. Po nárazu do sněžného děla utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Mladík boboval na sjezdové trati v lyžařském areálu Kopřivná, i když trať byla mimo provoz. „Kromě toho na ní byla v provozu zasněžovací zařízení. K nehodě došlo krátce před tři čtvrtě na deset večer a nás kontaktovali pracovníci skiareálu,“ uvedl Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky. Podle všeho mladík nezvládl prudkou jízdu na zledovatělém technickém sněhu a v plné rychlosti narazil do sněžného děla. Tím utrpěl těžké poranění hlavy.

„Na místo jsme ihned vyslali naší hlídku ze stanice HS v Karlově. Shodou okolností se poblíž pohyboval i sanitní vůz Rychlé zdravotnické služby, který byl k události také pracovníky areálu povolán,“ řekl Klimeš. Členové Horské služby ve spolupráci se zdravotníky ihned po příjezdu začali provádět resuscitaci. Zranění byla ovšem neslučitelná se životem a po nějaké době musel lékař konstatovat smrt. Okolnosti úmrtí nyní šetří Policie ČR. (red)

Poslat nový komentář