Je vám horko? Ochlaďte se na ledě

Je vám horko? Ochlaďte se na ledě
ilustrační foto

 

V horkých dnech letošního léta přijde jakékoli ochlazení k dobru. Proto i letos můžete místo plavek vytáhnout brusle a vyrazit na zimní stadion, který je pro veřejnost otevřen o víkendech. Zimno - letní bruslení  je v Prostějově tradicí již bezmála deset let. 

Několikacentimetrovou vrstvu ledu využili i hokejisté A týmu Jestřábů, kteří měli vyjet na led už v neděli 4. srpna večer. Kvůli tropickým venkovním teplotám se tam ale dostali až v pondělí dopoledne, led ale ani v té době nebyl příliš kvalitní. "Kvůli vedru se tvořily kaluže vody," popsal první trénink jeden z hráčů. Protože se ale citelně ochladilo, dnes už jsou podle jeho slov hokejisté spokojeni.

Desetistupňová teplota v hale je obvykle příjemným ochlazením, v současné době ale rozdíl není příliš velký.  "Vedra už bylo fakt moc. Je to rozhodně lepší, než se péct na přecpaným koupáku," pochvaloval si Tomáš Vítek.

"Zatímco v sobotu 17. srpna bude otevřeno od 18 do 19 hodin, v neděli se čas posune od 16 do17 hodin," přidal pozvání na ledovou plochu vedoucí stadionu Ivo Horák. (ber) 

Poslat nový komentář