Dráhy vylepšují. Nabídnou nové mobilní pokladny a platby kartou ve vlacích

Dráhy vylepšují. Nabídnou nové mobilní pokladny a platby kartou ve vlacích
ilustrační foto ČD

České dráhy do budoucna plánují řadu kroků, které přispějí k vyššímu komfortu cestování. Jedním z takových opatření je nákup 1400 přenosných pokladen pro průvodčí, které urychlí odbavení a umožní postupné rozšíření možnosti placení kartou přímo ve vlacích. 

Trend vlakové dopravy má v poslední době pozitivní růst. Roste dálková mezinárodní osobní doprava a velký potenciál má příměstská doprava velkých aglomerací, v Praze, Brně, Plzni a dalších. Úspěchy jsou patrné i v rámci rekonstrukcí koridorů, kde se výrazně zkracují jízdní doby.  „Ve druhém pololetí se chceme zaměřit na kvalitu cestování – nový web a e-shop budou moci zákazníci otestovat v srpnu. Umožníme tím snadnější nákup jízdenek přes internet,“ uvedl předseda představenstva Českých drah Pavel Krtek. Ke zvýšení komfortu cestujících dále přispěje 1400 přenosných pokladen pro průvodčí, které urychlí odbavení a umožní placení bankovními kartami. To dopravce aktuálně testuje na 14 mobilních pokladnách. Prvních 500 nových pokladen by měly České dráhy převzít už během podzimu.

České dráhy za prvních pět měsíců letošního roku přepravily téměř 71 milionů cestujících, což představuje meziroční nárůst o 420 tisíc. (red)

Poslat nový komentář