Minibary s občerstvením v rychlících. Co vy na to?

Minibary s občerstvením v rychlících. Co vy na to?
ilustrační foto ČD

Do třicítky rychlíků mezi Brnem, Přerovem a Ostravou bude rozšířena, od poloviny září, nabídka drobného občerstvení servírovaného na místa cestujícím formou tzv. minibaru. Ve třech soupravách InterPanter na lince Břeclav – Brno – Olomouc pak dopravce testuje provoz automatů na cukrovinky a nápoje.

„Podle našich průzkumů mají cestující ve vlacích největší zájem o Wi-Fi připojení k internetu a o nabídku drobného občerstvení. Proto obě služby postupně rozšiřujeme do dalších vlaků. Minibar nabízí drobné občerstvení, například kávu nebo čaj a malý snack již ve 26 expresech. Od poloviny září tuto službu rozšíříme poprvé také na rychlíky. Pro pilotní ověření nabídky jsme vybrali frekventovanou linku mezi Brnem, Přerovem a Ostravou,“ řekl Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

Minibar představuje malý vozík upravený pro servírování drobného občerstvení ve vlaku přímo na místech cestujících. Stevard během jízdy vlaku opakovaně prochází soupravou a nabízí cestujícím občerstvení. Ti, kdo nechtějí čekat, mohou jít stevardovi naproti a občerstvení si přinést na své místo hned. Cestující mají možnost si od tohoto týdne vyzkoušet i nově instalované automaty na cukrovinky. Ve třech soupravách InterPanter na trati Břeclav – Brno – Olomouc si mohou zakoupit cukrovinky nebo nápoje. (Zdroj ČD)

Poslat nový komentář