Čechovická školka se baví!

Čechovická školka se baví!
Foto Pavlína Spurná
Další fotky: 
Čechovická školka se baví!

Mateřinka pracuje pod křídly ZŠ a MŠ Prostějov Palackého a je školkou, která nenechává nic náhodě. Pro své děti neustále vymýšlí různé akce i aktivity, které jsou nejen zajímavé a děti baví, ale také je připravují do života ve všech směrech. Stalo se již tradicí, že škola pracuje na propojení svých jednotlivých součástí tak, aby školu opouštějící deváťáci přebrali kus zodpovědnosti v podobě přípravy oslav Dne dětí právě pro ty nejmenší v mateřské škole. Nejinak tomu bylo i letos. Drobci ze školky a velikáni deváťáci si svůj Den dětí užili.

„Deváťáci z Palacké pod vedením pana učitele Navrátila se vší odpovědností i humorem vedli naši drobotinu v zábavných hrách a soutěžích. Starali se, aby se jim něco nestalo, nebyla jim zima, teplo, neměli žízeň – naši „drobci“ na oplátku vzhlíželi k „velikánům“ z Palacké s obdivem, vděkem a někdy dokonce i úctou. Samozřejmě že děti nakonec vnímaly především odměny, které za své výkony dostaly, smysl celé akce byl ale hlubší a opět stoprocentně zafungoval. Velcí bezvadně spolupracovali s malými a tak to má být! Takže děkujeme moc, deváťáci,“ popsala Pavlína Spurná ze ZŠ a MŠ Prostějov, Palackého, MŠ Čechovice. Hned po návštěvě deváťáků školka pozvala zástupce Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje - územního odboru Prostějov - obvodního oddělení Prostějov 1, kteří v živých ukázkách seznamovali děti s prací policie, se svou výstrojí a výzbrojí. Dále pak zajistili dětem ukázku služebního vozidla a předvedli různé druhy zbraní. Děti si tak mohly vyzkoušet některé části výzbroje i výstroje, prohlédly si policejní auto, vyzkoušely si i manipulaci se zbraní. Na závěr celé akce si prohlédly historické vozidlo příslušníků Veřejné bezpečnosti.

„Jednalo se o automobil Volha ze sbírky Romana Nezhyby. Drobotina dostala od policistů i drobné dárečky jako třeba pexeso, omalovánky, které nadělaly v dětských očích spoustu radosti a byly tou pověstnou tečkou za bezvadnou akcí,“ uzavřela Pavlína Spurná.

Zdroj a foto: Pavlína Spurná , ZŠ a MŠ Prostějov, Palackého tř. 14, MŠ Čechovice

 

Poslat nový komentář