Sokolovna v Čechovicích opět slouží

Sokolovna v Čechovicích opět slouží
Foto MMP

Špatný stav sokolovny v Čechovicích trápil sportovce léta. Práce na obnově se dotýkaly přístavby hlavního sálu a první etapy rekonstrukce.

Budova se začala stavět v roce 1938, dokončená ale byla až po válce. Od té doby se do ní mnoho neinvestovalo, probíhala jen běžná údržba. Například nosná konstrukce hlavního sálu a rozvody ústředního topení byly v havarijním stavu,“ řekl předseda TJ Sokol Čechovice Josef Velešík. Jeho slova potvrdil i první náměstek primátorky města Prostějova Zdeněk Fišer.

„Tím nejdůležitějším, proč se oprava vůbec prováděla, bylo odstranění kritického stavu zmíněné nosné konstrukce hlavního sálu. Jakmile byl tento problém odstraněn, práce dále pokračovaly přístavbou hlavního sálu sokolovny a pořízením nové elektroinstalace. Dále bylo třeba odstranit špatné rozvody ústředního vytápění. V novém jsou dnes sportovní povrchy v hlavním sále a přísálí a také sociální zázemí v přízemí.“

Slavnostní přestřižení pásky se ujal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a primátorka města Prostějova Alena Rašková.

Celková investice do 1. dílčí etapy s názvem „Rekonstrukce a přístavba sokolovny TJ Sokol Čechovice“ včetně příslušné části projektové dokumentace, náklady na výběrové řízení, stavební dozor, dozor koordinátora BOZP dosáhla výše 7,8 miliónu korun. Město Prostějov přispělo finanční částkou pět milionů a Olomoucký kraj pak částkou dva milióny korun.

V plánu je ještě druhá etapa oprav. Ta počítá s vybudováním nástavby, kde vzniknou šatny a sociální zázemí. Přibude také rampa pro imobilní návštěvníky.

„Sokolovna je po celý týden velmi vytížená. Dopoledne sem chodí cvičit žáci z nedaleké základní školy, odpoledne pak patří jednotlivým oddílům, které naše tělovýchovná jednota sdružuje. Probíhají tu i nejrůznější společenské akce,“ doplnil Velešík.

TJ Sokol Čechovice patří k největším tělovýchovným jednotám na Moravě. Má na 450 členů všech věkových kategorií, kteří působí v oddílech kopané, stolního tenisu, nohejbalu a zápasu. (Zdroj MMPv)

Poslat nový komentář