Konopí posílal poštou až za hranice státu. Lapili ho celníci

Konopí posílal poštou až za hranice státu. Lapili ho celníci
Foto Generální ředitelství cel

Pracovníci protidrogového oddělení odboru pátrání Olomouc Generálního ředitelství cel prověřovali od dubna do října letošního roku podezření z páchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kterého se měla dopouštět minimálně jedna osoba z Přerovska.

Při závěrečné realizaci pod krycím názvem „PPL“ provedli celníci dvě domovní prohlídky a zajistili jednu „outdoor“ pěstírnu konopí, 14 kusů mimořádně vzrostlých rostlin konopí, celkem 22 kg sušeného konopí, technologické vybavení pěstírny a další důkazní materiály. Obchodováním na černém trhu si mohl podezřelý přijít až na půldruhého milionu korun.

„Závěrečná část operace vyvrcholila 3. října. Celníci ve spolupráci s kolegy Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, územního odboru Přerov, oddělení obecné kriminality SKPV podezřelou osobu české státní příslušnosti zadrželi. Prokazatelně je zadokumentováno, že na Přerovsku pěstovala, distribuovala a prodávala sušené konopí i za hranice naší země, mj. na Slovensko, a to zejména prostřednictvím poštovních zásilek. Mnohé rostliny dosahovaly výšky a objemu menšího stromku,“ doplnila tisková mluvčí GŘC Hana Prudičová.

Osoba je v současné době stíhána na svobodě. Za spáchání tohoto trestného činu hrozí pachateli trest odnětí svobody až na 10 let. (red)

Poslat nový komentář