Nominujme na Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2020 a 2021

Nominujme na Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2020 a 2021
ilustrační foto

Olomoucký kraj vyzývá k zasílání návrhů na udělení Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury za rok 2020 a 2021 v následujících kategoriích:

1) Cena za celoživotní přínos v oblasti kultury (dvorana slávy). Cena bude udělena konkrétní osobnosti s vazbou na Olomoucký kraj za její celoživotní přínos v oblasti kultury nebo památkové péče.

2) Výjimečný počin roku 2020–2021 v oblasti umění. Je oceňována mimořádná umělecká aktivita (akce), která byla organizačně zajišťována nebo realizována fyzickou nebo právnickou osobou s vazbou na Olomoucký kraj, a to v následujících oblastech umělecké tvorby:

a) hudby,

b) výtvarného umění,

c) divadla,

d) filmu, rozhlasu a televize,

e) literatury.

3) Výjimečný počin v oblasti tradiční lidové kultury, ochrany a popularizace kulturních hodnot. Je oceňována mimořádná kulturní aktivita (akce) uskutečňovaná na území kraje v různých oblastech neprofesionálního umění, v oblastech památkové péče, muzejnictví, knižní kultury, uchovávání kulturních tradic atd. a je organizačně zajišťována či realizována fyzickou nebo právnickou osobou s vazbou na Olomoucký kraj.

4) Cena veřejnosti Olomouckého kraje za výjimečný počin v oblasti kultury.

Návrhy na ocenění v jednotlivých kategoriích mohou podávat právnické i fyzické osoby v termínu od 1. 12. 2021 do 31. 12. 2021 písemnou formou. 

Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo, o ceně veřejnosti rozhodnou lidé prostřednictvím internetového hlasování, které se uskuteční v průběhu března. Slavnostní předání cen je naplánováno na 21. dubna 2022 v Moravském divadle Olomouc. (Zdroj olkraj.cz)

Poslat nový komentář