Neukazujte cizím lidem SIPO, varuje pošta

Neukazujte cizím lidem SIPO, varuje pošta
ilustrační foto

Šmejdi mají nový trik. Vydávají se za pošťáky a nutí zejména starší lidi, aby jim ukazovali svá SIPA, což je soustředěné inkaso platby obyvatelstva. V případě, že na takové jednání narazíte, nahlaste vše policii, doporučuje Česká pošta.

Šmejdi se v poslední době podle vyjádření České pošty vydávají za jejich doručovatele a nutí zejména starší lidi k tomu, aby jim ukázali svá SIPA.

SIPO je zkratka pro soustředěné inkaso plateb obyvatelstva. Jedná se o obstaravatelskou činnost České pošty, která spočívá v inkasování plateb od fyzických osob ve prospěch právnických osob. SIPO slouží k úhradě například nájemného, elektřiny, plynu, vody, televizních a rozhlasových poplatků a dalších věcí. 

"Prosíme Vás, abyste každý takový případ hlásili Policii ČR a chránili naše spoluobčany před podvodem, jehož cílem je prodej elektřiny. Sdílejte prosím tuhle zprávu a ochraňte své rodiče a prarodiče," apeluje Česká pošta ve vyjádření.

Podvodníci chtějí z lidí dostat částku, kterou platí, aby jim nabídli protinabídku. Jsou to navíc citlivé údaje a podle České pošty může dojít k nechutnému zneužití. (Zdroj ČP)

Komentáře

K čemu to je, když pošta háže platební doklad mimo poštovní schránky a ty se potom válí v zádveří...

Poslat nový komentář