Pošta bojuje s vyšší mocí

Pošta bojuje s vyšší mocí
ilustrační foto logo

Na PvNovinky se již delší dobu obracejí nespokojení klienti České pošty. Stěžují si, že pošta není schopna doručit balíky na určenou adresu, přestože klient doručení zaplatí. Některé balíky navíc nedoručí ani na spádovou poštovní pobočku a zákazníci pak musí zásilku pracně hledat a nakonec si pro ni jet až do depa. Pošta poukazuje na to, že nemá dostatek lidí.

O své zkušenosti se podělila paní Jana. „Pravidelně nakupuji přes internet. Po zkušenostech, že se ke mně zásilka nedostala, jsem si je začala nechat posílat do práce. S problémy, ale daří se. Až onehdy, kdy mi bylo sděleno, že si mám pro zásilku jít na depo,“ uvedla. Ani tam to ale nebyla procházka růžovým sadem. „Balík se hledal skoro hodinu, až se přišlo na to, že ho jeden z pracovníků vozí v autě. To jsem nepobrala, výlety svým zásilkám neplatím,“ dodala.

Jinému příjemci se zase dostalo odpovědi, že zásilka doručena z důvod vyšší moci. „Myslel jsem, že si dělají legraci. Ale ne,“ konstatoval.

V právní terminologii je termín vyšší moc skutečnost, která je mimořádná, nepředvídatelná, neodvratitelná a nebylo jí možné zabránit ani za použití a využití veškerého možného úsilí.

V případě České pošty znamená "vyšší moc" nedostatek lidí. "Bohužel nastala situace, že zhruba polovina balíkových doručovatelů není. To znamená, že máme personální podstav. Tuto situaci jsme museli řešit tímto způsobem, že zásilky jsou ukládány na depu," přiznal problémy mluvčí pošty Matyáš Vitík.

V případě, že vám balíček nedorazí, můžete žádat o vrácení peněz. Peníze za poštovné ale pošta zaplatí pouze tomu, kdo službu zaplatil - to znamená odesílatel. 

Zaměstnaneckou krizi chce Česká pošta vyřešit do Vánoc. Pokud ovšem výrazně nezvýší platy, asi se jí to, alespoň v našem regionu, povede jen velmi těžko. Dalšímu zásahu vyšší moci se tak asi nevyhne. (ber)

 

Komentáře

To máte pravdu PV je katastrofa

To máte pravdu PV katastrofa

Hlavne najit depo,ktere je dobre " zasite" vzadu za budovami. A az dorazite na misto,tak narazit na arogantni chovani za prepazkou. Pv depo je katastrofa.

Poslat nový komentář