Na 300 pošt se ruší, u 21 poboček došlo ke změně. I v Prostějově

Na 300 pošt se ruší, u 21 poboček došlo ke změně. I v Prostějově
ilustrační foto ČP

Česká pošta 31. března oznámila záměr zrušit k 30. červnu 300 svých poboček. Následovala setkání týmů státního podniku se zástupci měst, obcí a krajů, kterých se rušení pošt dotkne. Město Prostějov uspělo v jednání a jeho zásluhou tak zůstane zachována pobočka v Plumlovské ulici. O osudu čechovické pobočky město stále jedná. 

"Při posledním jednání se zástupci pošty jsem znovu zdůraznil, že máme zájem provozovnu v Čechovicích zachovat. Uvažujeme o projektu Partner, Česká pošta ale zatím nestanovila podmínky, za jakých bude tyto pobočky v novém režimu podporovat," sdělil PvNovinkám na úterní tiskové konferenci primátor František Jura.    

Zavřeny budou dále pobočky Prostějov 8 - Dolní 6, Prostějov 6 - Vrahovická 83 a Prostějov 3 -  Sladkovského 1. 

„Počet redukovaných poboček se nezměnil, na základě 164 jednání s obcemi, městy a kraji došlo k výměně 21 poboček za jiné, které se podle původního plánu rušit neměly. Důvodem změn bylo dodržení tří zásad České pošty, tj. splnění legislativních, ekonomických a klientských kritérií. Zároveň jsme vyšli vstříc v mantinelech těchto kritérií starostům, kteří na základě místní znalosti požadovali změny v seznamu svých rušených pošt,“ uvedl mluvčí České pošty Mikuláš Vitík.

300 poboček bude uzavřeno k 30. červnu, kdy z provozních důvodů bude otevřeno jednu hodinu.

Během června budou na rušených pobočkách uvedeny informace o nástupnických poštách a o službách, které budou tyto pobočky poskytovat a v kterých časech. Dále držitelé zákaznické karty České pošty dostanou informace o nastalých změnách, bude spuštěna speciální webová stránka se všemi novinkami a klienti rušených poboček dostanou do svých poštovních schránek informace o změnách, které se konkrétně jich dotýkají. (ber)

Poslat nový komentář