Česká pošta nabízí razítka Betlémského světla a novoroční

Česká pošta nabízí razítka Betlémského světla a novoroční
ilustrační foto
Další fotky: 
Česká pošta nabízí razítka Betlémského světla a novoroční

Sedmým rokem také můžete získat na svou zásilku příležitostné poštovní razítko s textem Betlémské světlo, a to u příležitosti dovezení Betlémského světla skauty do České republiky.

Razítka budou k dispozici na třech poštách ve třech městech Praha 1, Brno 2 a Olomouc 2. Letošní podoba razítka zůstává stejná jako v předchozích letech – v obrazu razítka je umístěno logo akce Betlémské světlo, tedy skautská lilie a kometa s motivem svíčky. Razítka budou orážena poštami Praha 1, Brno 2 a Olomouc 2 od soboty 16. prosince 2023, kdy světlo dorazí do České republiky do 23. 12. 2023. Autorem razítek používaných ve stejné podobě i v předchozích letech je Tomáš Říha.

Neméně oblíbeným razítkem je to novoroční, používané u příležitosti nadcházejícího konce roku, kterým si nechávají své zásilky orážet návštěvníci Pražského hradu. Na tamní pobočce České pošty bude od 15. prosince 2023 k dispozici příležitostné poštovní razítko s textem PF 2024. V obrazové části razítka se nachází architektonický detail z třetího nádvoří Pražského hradu a jeho autorem je opět Tomáš Říha. Zájemci ho mohou využít od 15. prosince do 23. prosince 2023 a od 27. prosince 2023 do 2. ledna 2024 na Poště 119 00 Praha 012 – HRAD. (Zdroj Česká pošta)

Poslat nový komentář