Nekvalitní práce se musí opravit!

Nekvalitní práce se musí opravit!
ilustrační foto

Smetanovy sady ještě neprošly celkovou revitalizací a už musí magistrát řešit nekvalitní práci stavbařů. Ti si jak se patří nedali záležet na zaplnění výkopů, které tady před nějakým časem prováděli, při obnově kanalizace. Dnes se cestičky propadají.

Není to tak dávno, co se napříč Smetanovými sady pokládala nová kanalizace. Práce byly jakýmsi „předskokanem“ současné kompletní obnovy městského parku. Jak se ale dnes ukazuje, nekvalita se brzo projevila. Cestičky se propadají a magistrát se zlobí.

„Ruku v ruce se současnou opravou průchodu hradbami, (informovali jsme) se musí opravit také některé cestičky. Už před časem se tady do výkopů pokládalo kanalizační potrubí. Dnes se ukazuje, že zasypané koridory nejsou dostatečně pevné a cestičky se propadají,“ nastínil vedoucí Odboru rozvoje a investic magistrátu Antonín Zajíček. Je poněkud zarážející, jak „dlouho“ vydrží kvalita práce některých firem.

„Chceme, aby sady přetrvaly dlouhá léta a tímto stylem by to asi nešlo. Teď je třeba tuto nekvalitní práci sanovat,“ vyjádřil se Zajíček, který upozornil také na nedobré položení některých dlažeb. Komplikace způsobují také někteří neukáznění lidé, kteří na zapovězená místa stavby chodí. I díky jejich snahám, dostat se tam, kam se chodit nesmí, se střed sadů musel uzavřít.

„Teď když jsou sady zcela zavřené, se bude moci začít, kromě oprav průchodu hradeb, s terénními úpravami. Hotovo by mělo být do konce srpna,“ uvedl Zajíček. Samotný termín otevření sadů veřejnosti už tak přesně určit nedokázal.

„Dokud nevzejde tráva a nevytvoří si pořádný kořenový systém, sady neotevřeme. Lidé nejsou ukáznění a jakékoliv vandalské vniknutí na ten mladý trávník by ho mohlo nevratně poškodit,“ uzavřel Zajíček. (kaa)

Ilustrační foto: archiv

Poslat nový komentář