Divadlo s novým světlem i zvukem

Divadlo s novým světlem i zvukem
ilustrační foto

Lepší světlo, lepší zvuk. Novinka, kterou pro městské divadlo připravil magistrát. Předmětem plnění veřejné zakázky je dodávka inteligentních LED reflektorů a pódiových reprosoustav. Práce na výměně by měly začít v příštím týdnu. Nová technika má sloužit od konce prázdnin.

Nové ozvučení a nová světla začnou od podzimní sezony dokreslovat divadelní představení.  Čeká na dům můzy prázdninové sekání a prach ze suti?

„Při instalaci nebudou prováděny žádné zásahy do zdiva a stropních konstrukcí. Zařízení scénických svítidel a reprosoustav bude instalováno odnímatelně, pomocí speciálních držáků na stávající ocelové konstrukce jeviště a hlediště. Nově instalované rozvody slaboproudu se povedou ve stávajících kabelových trasách. Svítidla v hledišti budou mít bezdrátové ovládání pomocí rádiového přenosu a to právě z důvodu vyloučení zásahu do zdiva. Napájení svítidel zajistí stávající rozvody nízkého napětí,“ dočteme se v popisu zakázky na webových stránkách magistrátu. Zbytečné obavy vyvrátil i vedoucí odboru veřejných zakázek Roman Sedláček z komise, která nedávno otvírala obálky zájemců o tuto zakázku.

„Projekt skutečně se sekáním a bouráním nepočítá. Co se týče nabídek, přišly nám tři. Hodnotili jsme ale pouze dvě, protože jedna dorazila až po lhůtě pro podání nabídek. Připravujeme zprávu, která půjde na jednání vedení města a následně do rady. Ta pak vybere firmu, která se prací ujme.“ Základním hodnotícím kritériem byla pro komisi nejnižší nabídková cena. (kaa)

Ilustrační foto: archiv

Poslat nový komentář