Zloději se vydali do chat. Jednoho už policisté chytili

Zloději se vydali do chat. Jednoho už policisté chytili
ilustrační foto Policie ČR

Neznámý pachatel vnikl do chaty v katastrálním území obce Niva někdy v době od poloviny listopadu do sobotního rána. Z venkovního přístřešku odnesl 4 ks alu kol a motokrosové vybavení. Pak vypáčil vstupní dveře a prohledal celou chatu.

Z ní odcizil dětskou motorku značky Kawasaki a box s nářadím. Škodu si majitel předběžně stanovil na 37 500 Kč na ukradených věcech a 2 000 Kč na poškození. "Případ šetří policisté z plumlovského obvodu pro trestné činy krádež a porušování domovní svobody," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Další obdobný případ prověřují také policisté z oddělení Konice, ale s tím rozdílem, že mají podezřelou osobu. Třetí lednový den 32letý muž rozbil a vysadil okno rekreační chaty v obci Horní Štěpánov. Chajdu prohledal a odcizil z ní potraviny především konzervy a lahvové pivo v hodnotě 2 000 Kč a motorovou pilu za 6 000 Kč. Škoda na zařízení byla majitelkou odhadnuta na 100 Kč. „Muž je nyní podezřelý ze dvou trestných činů, a to krádež a porušování domovní svobody s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody," doplnila mluvčí. (red)

Poslat nový komentář