Seniorka si zkrátila cestu. Vešla do cesty motorkáři

 Seniorka si zkrátila cestu. Vešla do cesty motorkáři
Foto PČR
Další fotky: 
 Seniorka si zkrátila cestu. Vešla do cesty motorkáři

V neděli 17. března 2019 po dvacáté hodině došlo v Brněnské ulici v Prostějově, u křižovatky s ulicí Krokovou, k dopravní nehodě motocyklu značky Jawa s chodcem. Osmašedesátiletá žena se psem na vodítku komunikaci přecházela v místě nedaleko přechodu pro chodce v době, kdy tudy projížděl osobní automobil a motocykl.

"Dle dosavadního šetření šestačtyřicetiletá řidička automobilu jedoucího v pravém odbočovacím pruhu před chodkyní ještě včas zastavila. To se však již nepodařilo dvacetiletému motocyklistovi. Ten jel v levém odbočovacím pruhu a chodkyni skrytou za vozidlem jedoucím ve vedlejším pruhu neviděl. Žena tak měla vstoupit přímo do jízdy nic netušícímu řidiči a ten již střetu zabránit nedokázal. Při dopravní nehodě chodkyně utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice," sdělil na dotaz PvNovinek policejní mluvčí František Kořínek. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Alkohol u řidiče i chodkyně policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

Po dobu šetření okolností a odstraňování následků dopravní nehody byla komunikace uzavřena a doprava byla odkloněna vedlejšími ulicemi. Omezení bylo ukončeno před jednadvacátou hodinou. (ber)

 

Poslat nový komentář