Město odkoupí od Českých drah pozemek pro výstavbu chodníku a cyklostezky

Město odkoupí od Českých drah pozemek pro výstavbu chodníku a cyklostezky
ilustrační foto

 

Příprava další části cyklostezky a chodníku propojujících úsek od místního nádraží Martinákovou ulicí s ulicí Pod Kosířem pokračuje dalším výkupem pozemků. Město se dohodlo s vedením Českých drah na koupi části pozemku v ulici Pod Kosířem.

České dráhy v první fázi jednání požadovaly odkup celého pozemku o výměře 6.598 m2 za navrhovanou cenu 3,87 mil. Kč s tím, že město musí uhradit úpravy kolejového svršku, jež byly odhadovány na dalších zhruba čtvrt milionu korun. Rada města tento materiál v březnu 2012 odložila s tím, že pověřila prvního náměstka primátora Jiřího Pospíšila a radního Aloise Mačáka jednat s vedením akciové společnosti České dráhy o koupi pouze té části, kterou město potřebuje pro stavbu chodníku a cyklostezky. „Dohodli jsme se na tom, že město odkoupí jen pruh pozemku vedle komunikace v ulici Pod Kosířem o šířce pěti metrů. Celková výměra je tak pouze 402 metrů čtverečních a požadovaná kupní cena činí 210 tisíc korun,“ vysvětlil Jiří Pospíšil.

Rada města na poslední schůzi doporučila Zastupitelstvu schválit výkup předmětné části pozemku. „V současné době je zpracován geometrický plán komunikace pro pěší a cyklisty s napojením na stezku mezi ulicí Pod Kosířem a Za místním nádražím. Jejím vybudováním bude zvýšena bezpečnost dopravy v této lokalitě,“ zdůraznil Jiří Pospíšil. (red)

Poslat nový komentář