Za vajgly bude město dostávat statisíce!

Za vajgly bude město dostávat statisíce!
ilustrační foto pixabay.com

Radní na svém jednání odsouhlasili uzavření smlouvy se společností NEVAJGLUJ a. s. Předmětem smlouvy je závazek společnosti hradit obci paušálně náklady vynaložené na úklid odpadu z tabákových výrobků odhozených mimo odpadkové koše a také náklady za soustřeďování a zpracování odpadu z tabákových výrobků v odpadkových koších umístěných na veřejném prostranství.

„Dle stávajícího sazebníku společnosti půjde o úhradu nákladů za úklid tabákových výrobků o částku 439.865 Kč ročně. Dále nám společnost uhradí náklady na soustřeďování odpadu z tabákových výrobků v nádobách na směsný odpad včetně odpadkových košů, a to ve výši 26.130 Kč ročně,“ upřesnil náměstek primátora pro oblast komunálních služeb Jiří Pospíšil.

Podle jeho slov do společnosti přispívají ze zákona všechny firmy, vyrábějící tabákové výrobky. Nevajgluj pak finance rozděluje do měst a obcí na základě počtu obyvatel. „Spadáme do kategorie obcí nad 20 tisíc obyvatel, úhrada na jednoho obyvatele a úklid je 10,1 Kč, za odpadkové koše pak 0,60 Kč," doplnil Pospíšil. (ber)

Poslat nový komentář