V prostějovské nemocnici leží 38 pacientů s covid-19

V prostějovské nemocnici leží 38 pacientů s covid-19
ilustrační foto nemocnice Prostějov

Nemocnice Prostějov hospitalizuje 38 pacientů s onemocněním covid-19, kdy pět jich je ve vážném stavu, z toho tři na umělé plicní ventilaci. Příjmy covidových pacientů jsou v aktuálních dnech v řádech jednotek, tudíž mohlo dojít v prostějovské nemocnici k transformaci interny z covidového oddělení na necovidové.

„Situace se zklidňuje,” konstatuje dobré zprávy Jiří Ševčík, předseda představenstva Středomoravské nemocniční a informuje a aktuálních číslech: „Před týdnem 20. prosince jsme měli v nemocnicích SMN dohromady 95 pacientů, dnes je to 72. V intenzivní péči jsme měli minulé pondělí patnáct covidových pacientů, v současné době sedm.”

Nemocnice Přerov má 26 pacientů, dva ve vážném stavu, z toho jeden na UPV, v Nemocnici Šternberk pak zdravotníci pečují o osm covidových pacientů, všichni jsou na standardním oddělení. O covidové pacienty pečuje také Nemocnice Jeseník, hospitalizovaných je jich aktuálně dvanáct, z toho dva jsou na umělé plicní ventilaci.

Dobrou zprávou je, že neklesá pouze počet pacientů s covid-19 vyžadující hospitalizaci, ale také relativní pozitivita PCR testů, která byla minulý týden za nemocnice  SMN na hodnotě 17 procent. (red)

 

Poslat nový komentář