Covid semafor: Prostějovsko má zelenou! Co to znamená?

Covid semafor: Prostějovsko má zelenou! Co to znamená?
Foto Ministerstvo zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví vyhodnotilo aktuální epidemiologickou situaci v souvislosti s COVID-19 a aktualizovalo mapu stupňů pohotovosti v oblasti ochrany veřejného zdraví. Mezi oranžové okresy, které značí počínající komunitní přenos, se nově zařadil Beroun, Kladno, Kolín, Praha-východ a Uherské Hradiště. Ve stejné barvě zůstává i nadále Praha. Zvýšil se také počet zelených okresů, kde je výskyt nákazy bez komunitního šíření.

Do zeleného stupně pohotovosti se nově zabarvil i okres Prostějov. Znamená to první stupeň ohrožení, pro který zatím nejsou vydaná žádná omezení.

Do zeleného stupně pohotovosti, který značí výskyt nákazy bez komunitního přenosu, se nově posunuly regiony napříč republikou s výjimkou slezských. Místo dosavadních deseti je takových oblastí 40. „Nejzatíženějšími regiony jsou Praha a Středočeský kraj, kde se objevuje počátek komunitního šíření. Ohniska nákazy evidujeme také v ostatních regionech, kde jsou však zdroje nákazy dohledatelné a virus se nešíří komunitně," uvedl v tiskové zprávě ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. (red)

Komentáře

Po víkendových hodech se můžeme těšit na oranžovou

Poslat nový komentář