Prostějovanům vadí provozní doba semaforů

Prostějovanům vadí provozní doba semaforů
ilustrační foto archiv PvNovinky.cz

Na webu města Prostějova se objevil dotaz týkající se provozní doby semaforů ve městě. Tazatel si stěžuje, že jsou spouštěny příliš pozdě a ranní špička je tak ve znamení kolon. O provozní době semaforů podle magistrátu rozhodli dopravní policisté.

„Ten, kdo má na starost seřizování a chod semaforů, by měl častěji jezdit po městě, popřípadě chodit v ranní špičku, tedy od 5 hodin, kdy začínající provoz na silnicích začíná docela houstnout. Na hlavních tazích by měly být seřízené tak, aby již od této doby správně fungovaly. To se týká křižovatky Újezd - Svatoplukova, kudy jezdím denně a v době mezi pátou a šestou hodinou je semafor nefunkční. Pokud vím, začíná fungovat až od šesti hodin. Proč nemůže být v činnosti již od pěti hodin, aby se netvořily kolony hlavně na vedlejší silnici?,“ táže se muž.

Za magistrát odpověděla mluvčí Jana Gáborová: Odbor dopravy MMPv na základě požadavku Dopravního inspektorátu PČR stanovil posunutí času zapnutí světelné signalizace z 5,00 hod. na 5,30 hod. z důvodu malé intenzity provozu na komunikacích ve městě.“

S odpovědí ale tazatel nesouhlasí : „Navíc nevím, čemu to brání, aby semafory klidně byly v provozu od 5 hodin. Trvám na tom, aby se semafory seřídily pro občany a ne podle rozhodování úředníků. Spokojenost občanů by měla být na prvním místě."

O dalším osudu provozní doby tak opět rozhodnou policisté, kterým podnět předal Odbor dopravy MMPv k posouzení. (ber) 

Komentáře

Já zase trvám na tom, aby byly stále vypnuté!

Dobrý večer,
projizdim denně přes křižovatku na Olomoucké od místního nádraží a zpět. Projedou max.3 osobní auta (ten 3.mnohdy na oranzovou).A pak poměrně dlouhá pauza,aby se Olomoucká neblokovala.
Chtělo by to trochu upravit-alespoň na 5 aut. Když např. jede kamion,tak projede sám.

Aha... tak ja také jezdim denne po meste a jediné co mi vadí, jsou naopak soustavně zapnuté semafory! Nevím jaka špička je v 5:00 ráno, což je samozřejmě naprosty nesmysl. Semafory dopravu řídí,ale zaroveň velmi zpomalují. Asi nejhorší místo je ulice Žeranovská. Dále nerozumím, proč semafory fungují v neděli. Takže ve vysledku stoji z každé strany jedno auto a každý čeká na zelenou. A pokud někdo nezvládá dopravu v 5 ráno... nejsem si jistý, zda-li by měl k dopravě využívat auto. Doporučil bych MHD

Kdyby jen ráno, ale v neděli to je teprve mazec. To jsme pak rádi za každý okruh. Nevím proč se vypínají...kvůli spotřebě? Nebo nějaká skrytá kamera...:)

Poslat nový komentář