Ministr Vojtěch představil semafor s rizikem nákazy koronaviru pro Česko

Ministr Vojtěch představil semafor s rizikem nákazy koronaviru pro Česko
Foto Ministerstvo zdravotnictví

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch představil systém takzvaného semaforu pro Česko. Bude mít čtyři stupně a rozlišovat bude jednotlivé okresy. Nejnižší stupeň bude tam, kde nebude zaznamenán vůbec žádný případ nákazy. Zelený bude v okresech, kde bude evidováno jen několik málo nakažených. Oranžová je pro místa, kde se objevuje počínající komunitní šíření a červená v regionech, kde už se komunitní šíření projeví na plno.

Mapa semaforu bude aktualizována jednou týdně. Při její tvorbě nebude klíčem pouze počet nakažených. „Není to jen o číslech nakažených, ale je nutné se dívat i mnohem více do hloubky. Informace jsou takové, že jsme schopni situaci analyzovat detailněji. Opatření jsou taková, jak je známe – povinnost nošení roušek ve vymezených prostorech, omezení veřejných akcí a podobně,“ řekl ministr Adam Vojtěch. (Zdroj MZ ČR)

Komentáře

To,co vláda předvádí je největší komedie všech dob. Absolutně bezkoncepční nesmyslé zákazy. Tisíce nakažených? Tisíce nemocných? Tisíce mrtvých? Možná vlhký sen vládních "odborníků" Ekonomika dostává na zadek, ale to se neřeší.

Poslat nový komentář