Iris v novotě. Ochránci se pomalu stěhují

Iris v novotě. Ochránci se pomalu stěhují
Foto MMP
Další fotky: 
Iris v novotě. Ochránci se pomalu stěhují

V listopadu 2020 začala firma s demolicí sídla Ekocentra Iris v Husově náměstí v Prostějově. Na jeho místě už nyní stojí moderní dvoupodlažní objekt s řadou ekologických prvků. Podle náměstka primátora Jiřího Rozehnala nyní probíhá kolaudace.

Zelená střecha dvorního traktu, fotovoltaické panely, retenční nádrže. To je jen několik z moderních prvků, kterými se nové sídlo ochránců přírody pyšní. Jak uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová, šedá splašková voda je zaústěna do čističky odpadních vod a po přečištění vedena do retenční nádrže, která je vybavena technologií pro využití vod v objektu. „Dešťové vody jsou svedeny do retenční nádrže s bezpečnostním přepadem do vsakovací rýhy. Retenční nádrž je vybavena čerpadlem pro možnost využití dešťových vod pro zálivku,“ vysvětlila.

Podle náměstka Jiřího Rozehnala kolaudace objektu právě probíhá a bude ukončena počátkem září. "Nicméně už si ochránci mohu navážet vybavení ze stávajícího azylu v budově nedaleké školy," sdělil redakci Jiří Rozehnal. Staronové sídlo vyšlo městskou kasu na 9,5 milionu bez DPH. (ber)

Poslat nový komentář