Ranní nehoda na Petrském. Cyklista těžce zraněn!

Ranní nehoda na Petrském. Cyklista těžce zraněn!
ilustrační foto

Petrské náměstí se dnes ráno stalo dějištěm dramatické dopravní nehody. Střetlo se zde nákladní auto s cyklistou. Staršího muže převezli záchranáři s těžkým zraněním na traumatologii do Olomouce. Na místě zasahovali jak policisté a záchranáři, tak i hasiči.

„Na kruhovém objezdu Petrského náměstí došlo k vážné dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem a cyklistou. Jak k nehodě došlo je předmětem šetření. Cyklista utrpěl těžké zranění, řidič nákladního vozidla z místa nehody odjel. V současné době ale máme řidiče zajištěného a probíhá intenzivní šetření.  Totožnost cyklisty stále zjišťujeme,“ uvedl k události mluvčí policie Josef Bednařík.

„Poskytovali jsme pomoc sraženému cyklistovi. Měl mnohočetná vážná poranění. Lékař ho musel ihned uvést do umělého spánku, muž dostal léky a po té ho záchranáři odváželi na urgentní příjem do olomoucké nemocnice,“ popsal zásah zdravotníků šéflékař prostějovské záchranky Radomír Gurka. Při neštěstí zasahovali také místní profesionální hasiči.

„V době našeho příjezdu se už zdravotníci starali o zraněného. Pomáhali jsme policistům s řízením dopravy a postarali se o úklid a oplach vozovky,“ nastínil práci hasičů krajský mluvčí HSZ Zdeněk Hošák. (kaa)

Ilustrační foto: archiv    

Poslat nový komentář