Aktualizujeme: Dopravní nehoda s tragickými následky

Aktualizujeme: Dopravní nehoda s tragickými následky
ilustrační foto

Dnes krátce po sedmnácté hodině přijali policisté oznámení o dopravní nehodě na komunikaci mezi obcemi Babice a Mladějovice. 

"Podle prvotních informací se osobní vozidlo řízené čtyřiadvacetiletým řidičem, které jelo ve směru od Babic na Mladějovice, z prozatím přesně nezjištěných příčin střetlo s dvaapadesátiletým cyklistou, který jel ve stejném směru. Cyklista při nehodě utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Podle prvotních informací jel cyklista na osvětleném jízdním kole. Řidič vozidla nebyl zraněn. Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Co bylo příčinou nehody, za jakých okolností k ní došlo, stejně jako výše vzniklé škody, jsou v šetření", popsala nešťastnou událost mluvčí PČR Olomouckého kraje Irena Urbánková.

Dnes policisté podali doplňující zprávu: "Nehodu si převzali kriminalisté územního odboru Olomouc, kteří ji prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na šest let. Co bylo přesnou příčinou nehody, za jakých okolností k ní došlo a co nehodě předcházelo, nyní zjišťují," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. Předběžně byla hmotná škoda vyčíslena na 55 000 korun. (red)

Komentáře

Alkohol u cyklisty zatím nebyl vyloučen.

Některým lidem řidičák nepatří do rukou.Kdy to stát pochopí.......

Poslat nový komentář