Tomáš Bárta druhý na Hanáckých okruzích, mládež bodovala na prvním ČP

Tomáš Bárta druhý na Hanáckých okruzích, mládež bodovala na prvním ČP
ilustrační foto

Prostějovský cyklistický tým má za sebou nabitý víkend. Mládež měla na programu první dva závody Českého poháru na silnici Techniserv cupu 2020, muži se pak přidali v neděli, když se postavili na start Hanáckých okruhů.

V sobotu za vydatného deště bojovaly o první body do Českého poháru mládežnické kategorie v rámci Bělkovicko-Lašťanského kritéria. Ve většině z nich bylo na startu přes sto závodníků. Největšího úspěchu dosáhl Matyáš Koblížek, který zcela dominoval kategorii kadetů a do dalšího podniku Techniserv cupu tak nastoupí ve dresu pro vedoucího závodníka.

Druhý den byl některým kategoriím závod bohužel zrušen, prostějovským se přesto podařilo dvakrát probojovat na stupně vítězů. O úspěch se tentokrát postaraly sourozenci Bártovi, když Gabriela dojela na skvělém druhém místě v kategorii juniorek za Kristýnou Burlovou z Dukly Praha. Stejně tak druhým místem završil vynikající týmový výkon Tomáš Bárta, který nestačil jen na Adama Ťoupalíka z týmu Elkov Kasper.

„Z dnešního závodu mám velmi dobrý pocit. Kluci to pojali hodně aktivně a hlavně týmově, z větší části dnes tvořili závod. Nejdříve vyprovokovali hlavní únik, ve kterém byl Karel Tyrpekl, Filip Řeha a Max Müller, zatímco Marek Dolníček byl k ruce Tomášovi. Doufám, že toto nasazení naším závodníkům vydrží,“ hodnotí výkon svých svěřenců Michal Mráček. 

Tomáš Bárta pak doplňuje svým komentářem: „V závodě se sešla nadstandardní konkurence, takže si výsledku velmi cením. V týmu jsme hodně spolupracovali. V závěru jsme se pak drželi za Elkovem, který sjížděl únik, což se povedlo asi 500 metrů před cílem. Cíl pak byl v mírném stoupání, takže se jelo na mě. Začal jsem spurtovat poměrně brzy, takže mě v závěru předjel ještě Adam Ťoupalík, který byl lídrem Elkovu. Druhé místo je ale pro začátek super, jsem spokojený.“ (Zdroj skcprostejov.cz)

Poslat nový komentář