Cyklostezka v Určické nebude. Kvůli pozemkům

Cyklostezka v Určické nebude. Kvůli pozemkům
Foto ber, MMP
Další fotky: 
Cyklostezka v Určické nebude. Kvůli pozemkům
Cyklostezka v Určické nebude. Kvůli pozemkům
Cyklostezka v Určické nebude. Kvůli pozemkům

Dva roky uplynuly v těchto dnech od chvíle, kdy PvNovinky uveřejnily zprávu, že cyklostezka v Určické ulici je podle vedení města prioritou. Tehdy ještě první náměstkyně primátora Alena Rašková slíbila, že se město bude situací zabývat a výsledek se dostavil záhy. Potřebné pozemky měly být vykoupeny. Jenže cyklostezka není dodnes hotová. Údajně právě kvůli pozemkům.

Stávající chodník přitom dosahuje pouze k vjezdu do areálu bývalého statku. Pak už "azylanti" musí po silnici. A jsou velkou hrozbou zejména pro řidiče. "O víkendu jsem se vracela už po tmě z lesa. Na poslední chvíli jsem si, kvůli oslnění reflektory protijedoucích aut, všimla dvou chodců, kteří se pohybovali po mé straně. Nejela jsem nijak rychle, takže jsem stačila zastavit, abych je nesrazila. Ani jeden nebyl označen nějakými reflexními prvky," sdělila redakci Lenka S. 

Náměstek Jiří Pospíšil v říjnu 2015 Radě města navrhl odsouhlasení výkupu pozemku od soukromých vlastníků, který je potřebný pro druhou etapu stavby cyklostezky směrem na Určice. Odkup schválili i zastupitelé. „Dvousetmetrový pozemek vykoupíme za 300 korun za metr čtverečný od pěti majitelů, všichni odsouhlasili navrhovanou cenu. Celkem za tento odkup zaplatíme šedesát jedna tisíc korun,“ vyčíslil Pospíšil. 

Jenže dva roky uplynuly jako voda a se stavbou stezky k azylovému domu se zatím nepočítá. "Stále nejsou vykoupeny všechny pozemky. Pro cyklistické stezky nelze vyvlastňovat, z čeho vyplývá, že někteří majitelé pozemky nechtějí své parcely prodat," sdělila redakci mediální poradkyně magistrátu Anna Kajlíková. (ber)

Komentáře

Bohužel, do Žešova cyklostezka vede, a běžně potkavám cyklisty na vozovce. A to i dnes, kdy nebylo na krok vidět. S chodci na vozovce se počítat musí, cyklostezka není smíšená i pro chodce. Dle odpovědi z radnice je to proto, že je úzká. Zřejmě nebylo dost místa na širší.

Poslat nový komentář