Jste milovníky cykloturistiky? Hurá na besedu s Jonovými

Jste milovníky cykloturistiky? Hurá na besedu s Jonovými
ilustrační foto pozvánka

 

Lucie a Michal Jonovi podnikají cykloturistické expedice již od roku 1994. Nejprve vyráželi na jedno až dvouměsíční výpravy po Evropě, v letech 2002-2005 na kolech obkroužili celou planetu a od roku 2006 se opět každoročně vydávají na kratší, několikaměsíční cyklocesty. Jezdí na horských kolech a cestují sami, vše potřebné si vozí s sebou v brašnách. O svých cestách budou besedovat ve středu 2. října v Městské knihovně Prostějov. 

V cestovatelské besedě se zájemci mohou dozvědět, jak se cítí na cestách první Češka, která na kole objela svět. Zajímavé jsou informace třeba o tom, že za den ujeli nejvíce 249km (Kanada, 2004) a že nejvyšším bodem byly peruánské Andy, kde vyšlapali do 4565m nad mořem.

V letech 2002 až 2005 absolvovali Lucie a Michal nejdelší a nejnáročnější expedici „Na kole všemi kontinenty“. Jeli non-stop, cestu nikdy nepřerušili a najeli neuvěřitelných 68175 km. Byli na všech kontinentech včetně Antarktidy a projeli 34 zemí.

Lucie se stala první Češkou, která na kole objela svět a Michal teprve druhým Čechem. Byli prvním českým párem a prvními českými cyklisty na horských kolech. Jsou zapsáni v České knize rekordů u agentury Dobrý den v Pelhřimově. Jonovi jsou členy prestižního Klubu 7K magazínu Koktejl, který sdružuje ty, kteří zanechali stopu na každém kontinentu – Lucie s Michalem zanechali na všech kontinentech nejen stopy své, ale i stopy svých kol.

Beseda spojená s multimediální show začíná v 17 hodin. (red)

Poslat nový komentář