Dodávka napálila do kamionu. Na dálnici do Olomouce

Dodávka napálila do kamionu. Na dálnici do Olomouce
Foto HZS Olomouckého kraje
Další fotky: 
Dodávka napálila do kamionu. Na dálnici do Olomouce

Vážná dopravní nehoda omezila v úterý provoz na dálnici D46 ve směru z Prostějova na Olomouc. U sjezdu na úrovni obce Hněvotín se srazila dodávka s kamionem. Hasiči z dodávky vyprošťovali dva zraněné lidi.

Kolize zkomplikovala dopravu na frekventovaném tahu do Olomouce po půl desáté dopoledne. "Podle dosavadního šetření v pravém jízdním pruhu stálo nákladní vozidlo a zezadu do něj narazilo dodávkové vozidlo. Při nehodě řidič dodávky se spolujezdcem utrpěli zranění," informoval policejní mluvčí Libor Hejtman a dodal: "Dechové zkoušky u obou řidičů byly negativní. Příčina nehody je v šetření."

„Z menšího vozu jsme vyprostili zpod přístrojové desky dvě zraněné osoby. Využili jsme dvě kompletní sady hydraulických nástrojů, tedy rozpínáky, nůžky i rozpínací válce,“ popsala zásah mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážová. Hasiči využili také výkonný naviják pro odtrhnutí nabouraného dodávkového auta zpod návěsu kamionu.

Po nehodě byl zcela uzavřen odbočovací jízdní pruh na Ostravu. Zhruba dvě hodiny pak byla dálnice D46 u Olomouce průjezdná jen jedním pruhem, kolem poledne se provoz podařilo kompletně obnovit. (red)

Poslat nový komentář