D 46 zastavily ve čtvrtek dopravní nehody. Hned dvě

D 46 zastavily ve čtvrtek dopravní nehody. Hned dvě
Foto Policie ČR

Policisté dálničního oddělení Kocourovec ve čtvrtek 13. dubna o půl jedné odpoledne vyjížděli k dopravní nehodě osobního vozidla na 20,5 km dálnice D 46 ve směru od Vyškova na Prostějov. Dvaašedesátiletý řidič vozidla Volkswagen jedoucí v levém jízdním pruhu nepřizpůsobil rychlost jízdy, na mokré vozovce dostal smyk a narazil do svodidel.

„Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Řidič při ní nadýchal přes dvě promile alkoholu. Muž na místě přišel o řidičský průkaz a osvědčení o registraci vozidla, které mělo navíc rok propadlou technickou kontrolu," informoval policejní mluvčí Libor Hejtman. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a policisté odhadli škodu na 400 tisíc korun. Řidiči hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Policejní hlídka o půl hodiny později přejela jen o pár kilometrů dál k dopravní nehodě pěti vozidel, která havarovala na 27,5 km dálnice D46 tentokrát ve směru z Olomouce na Prostějov. Čtyřiadvacetiletý řidič dodávkového vozidla Volkswagen nepřizpůsobil rychlost jízdy a v místě, kde se vytvořila kolona vozidel z důvodu snížení počtu jízdních pruhů, narazil do pomalu jedoucího nákladního vozidla Opel, které narazilo do před ním stojícího vozidla Ford a došlo k nehodě dalších dvou vozidel Škoda. Nehoda pěti vozidel se obešla bez zranění a škoda se vyšplhala na 600 tisíc korun. „Policisté viníkovi udělili příkazem na místě pokutu v maximální výši 2 tisíce korun," doplnil Hejtman. (red)

Poslat nový komentář