Za řetězovou nehodu na D35 nemůže popraskaná vozovka, ale nepozorná řidička

Za řetězovou nehodu na D35 nemůže popraskaná vozovka, ale nepozorná řidička
Foto PČR

O řetězové nehodě na D35 PvNovinky minulý týden informovaly. Policisté nyní zveřejnili zprávu, týkající se konkrétní situace na dálnicí. Za nehodu podle nich může nepozornost řidičky.

„V sobotu 19. června před patnáctou hodinou 44letá řidička řídila vozidlo Seat Leon na dálnici D35 z Olomouce na Ostravu. Na 286 km nepřizpůsobila rychlost stavu a povrchu vozovky a dostatečně se nevěnovala řízení a provozu před sebou. Vlivem vysokých teplot došlo k poškození dálničního povrchu, na což vozidla reagovala zpomalením až zastavením. Tuto situaci řidička přehlédla, na poslední chvíli při jízdě v levém jízdním pruhu strhla řízení vozidla vlevo, ale nestihla se dostatečně vyhnout vozidlu Škoda Yeti stojící před ní a narazila do něj. Toto vozidlo bylo vlivem nárazu odmrštěno do pravého jízdního pruhu, kde narazilo do stojícího nákladního vozidla Daf. Řidička při úhybném manévru dále narazila do ocelových svodidel a do stojících vozidel Škoda Superb a Hyundai," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman s tím, že při nehodě byly zraněny osoby. Ty byly převezeny do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policisté předběžně vyčíslili škodu na 1 225 000 korun. Dechové zkoušky na alkohol byly u všech řidičů negativní.

Vlivem poškozené dálnice D35 v místě nehody byl úsek mezi 281 km (EXIT Přáslavice) a 290 km (EXIT Velký Újezd) uzavřen ve směru na Ostravu. Zhruba po dvou hodinách od dopravní nehody byl uzavřen i dálniční úsek na Olomouc. Dálnice D35 v úseku 281 km a 290 km je v současné době zcela uzavřený oběma směry. Objízdná trasa je značena a je svedena na komunikaci II/437 přes obce Přáslavice, Kocourovec a Daskabát. Doba uzavřeného úseku je odhadována na nejméně 4 dny. (red)

Poslat nový komentář