Řidič porušil, co mohl

Řidič porušil, co mohl
Foto PČR

V pondělí před třináctou hodinou kontrolovali policisté oddělení hlídkové služby na nájezdu na dálnici D46 Prostějov – centrum ve směru na Olomouc osobní automobil Ford Mondeo a jeho čtyřiatřicetiletého řidiče. Zrovna tento automobil si ke kontrole policisté vybrali, protože se jim nelíbily jho registrační značky.  Ty totiž patřily na automobil Škoda Fabia.

Po zastavení se řidič odmítl podrobit orientační zkoušce i odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění zakázanými látkami, a navíc policisté zjistili, že muž má až do dubna příštího roku Okresním soudem v Olomouci vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Při kontrole navíc nepředložil doklad o povinném ručení. Policisté muži další jízdu zakázali a na místě zajistili registrační značky a klíče od vozidla. Klíče poté odevzdali majiteli vozidla, od kterého bylo zapůjčeno.

"Kontrolovaný muž je nyní pro své jednání podezřelý z několika přestupků a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za přestupky mu hrozí pokuta a zákaz řízení, za uvedený přečin trest odnětí svobody až na dvě léta," doplnil policejní mluvčí František Kořínek. (red)

Poslat nový komentář