Nemocnice Prostějov nabízí prvodárcům soutěž o wellness pobyt

Nemocnice Prostějov nabízí prvodárcům soutěž o wellness pobyt
ilustrační foto

Odpočinkovou výhru v podobě třídenního wellness pobytu pro dvě osoby nabízí aktuálně Nemocnice Prostějov všem, kteří se rozhodnou poprvé darovat krev. Soutěž bude probíhat až do konce října a nemocnice doufá, že i s její pomocí přiláká na hematologicko-transfuzní oddělení nové prvodárce, kterých rok od roku ubývá.

„Lidé, kteří překonají strach z neznáma a přijdou darovat krev, jsou obvykle překvapeni, že nejde o nic dramaticky nepříjemného. A znovu se pak rádi vracejí. Důležité je ale překonat právě ten prvotní strach, k čemuž jak doufáme, by aktuálně mohla pomoci třeba i zajímavá výhra,“ vysvětluje motivaci vzniku zajímavé akce Milena Lukešová, vedoucí lékařka hematologicko-transfúzního oddělení Nemocnice Prostějov.

Aktuálně probíhající soutěž je zaměřena na prvodárce a bude v Nemocnici AGEL Prostějov probíhat až do 31. října 2022. Vítěz, kterého vylosují zaměstnanci oddělení, si pak odnese poukaz na třídenní pobyt v luxusním brněnském Maximus Resortu.

Zájemci z řad prvodárců mohou do Nemocnice Prostějov přicházet i bez objednávky na běžné odběry krve v pondělí, úterý a čtvrtek od 6 do 8 hodin. Ostatní již zaevidovaní dárci se mohou objednávat na telefonním čísle 582 315 210 nebo e-mailem na transfuzka@npv.agel.cz.

„Akutní nedostatek máme u krve s negativním Rh faktorem, tedy A-, B-, AB- a 0-. Momentálně máme ale obecně nedostatek dárců všech krevních skupin, oceníme tedy opravdu každého příchozího. Vlivem prázdninového cestování do různých zemí část dárců nemůže krev na nějaký čas darovat,“ vysvětluje Lukešová a dodává, že v případě pochybností o možnosti dárcovství veškeré dotazy zdravotníci zodpoví na telefonním čísle 582315210 nebo na e-mailu transfuzka@npv.agel.cz.

Bezpříspěvkovými dárci krve se mohou stát lidé ve věku od 18 do 65let. Pro darování krve musí být naprosto zdraví. Zda je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na odběrovém místě. Den před odběrem by měl dárce hodně pít, nejíst tučná jídla, nepít alkohol a ráno může lehce posnídat.

Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, lékařské vyšetření, občerstvení nebo odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun. (Zdroj Nemocnice Pv)

Poslat nový komentář